Kollektivhus ska byggas i Hagsätra!

I ”Hagsätra hubb” blir det blandade boendeformer med alltifrån ungdomsboende, kollektivhus och kompislägenheter till vanliga lägenheter. Bild: Belatchew Arkitekter.

Belatchew Arkitekter har tillsammans med Sveafastigheter Bostad utsetts till vinnare för att bygga ett nytt landmärke i Hagsätra Centrum med 130 hyresbostäder som inrymmer alltifrån kompis- och kollektivlägenheter till utrymmen för sk ”co-working”, cykelverkstad och Sveriges minsta biograf. Det vinnande förslaget går under namnet ”Hagsätra hubb” – där bildning, idrott och gemenskap utgör ledorden för Hagsätras nya landmärke, ett bostadshus med fokus på social hållbarhet.

Hagsätra hubb byggs i regi av Sveafastigheter Bostad. Boföreningen Framtiden är samarbetspartners med Sveafastigheter Bostad gällande kollektivhuset som ska utgöra en del av fastigheten. Boföreningen Framtiden organiserar de som är intresserade av att flytta in i kollektivhuset och bistår Sveafastigheter Bostad med kunskaper om den fysiska planeringen av kollektivhus. För att komma i kontakt med Boföreningen Framtiden, gå till www.boframtiden.se där det står hur man kan bli medlem,eller skicka e-post till info@boframtiden.se.

Läs hela pressmeddelandet här.