Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

”Bygg- och bogemenskaper – om socialt entreprenörskap och innovation på bostadsmarknaden”

24 maj, 2018 @ 15:00 - 17:00

Coompanion arrangerar ett kostnadsfritt seminarium med kaffe kl 15 – 17 i Behrn Business Lounge, Rudbecksgatan 26, Örebro. Programlänk nedan

Inbjudan 1 – Bygg- och bo

Anmälan: Senast den 17 maj, till isabel.suarez@coompanion.se tlf.070 209 05 20

Välkommen till en spännande eftermiddag kantad av exempel på möjligheter om nya vägar framåt för en hållbar bostadsutveckling i Örebro län.

Temat är lösningar där människor går samman för att skapa ett mer hållbart boende för sig själva. Detta är flexibla lösningar där behoven och intresset hos lokalsamhälle och berörda individer styr inriktningen vare sig det gäller bygga, bo eller förvalta tillsammans.

I programmet ingår övergripande information om:
• Byggemenskaper
• Bogemenskaper
• Kollektivhus
• Nykooperativa byggare
• Kooperativ hyresrätt
• Coliving och coworking
• Startargrupper och crowdfunding

Föreläsare är arkitekt Kerstin Kärnekull med lång erfarenhet av kooperativa bygg- och boendelösningar. Kerstin är även eldsjäl på kollektivhusföreningen Färdknäppen i Stockholm med ett 50-tal lägenheter för äldre.

Jonas Lagander från Projekt Framsteg kommer att informera om möjligheter till samverkan och stöd ihop med Coompanion samt visa en kort film om konceptet ”Community Land Trust”. En inspirerande lösning som bland annat kan göra bra boenden prisvärda för fler målgrupper.

Missa inte detta gyllene tillfälle att tanka ny kunskap och hitta nya samverkans- och utvecklingsmöjligheter!

Målgrupp
Tjänstemän inom region, kommun och länsstyrelsen, politiker, arkitekter, fastighetsbolag, konsulter, banker, entreprenörer, leaderkontor, hyresgästföreningen, innovationsnätverk, byalag och lokala utvecklingsgrupper

Seminariet arrangeras av Coompanion inom projektet Framsteg. Ett projekt i samarbete med Region Örebro län, Region Västmanland och Region Östergötland.

Detaljer

Datum:
24 maj, 2018
Tid:
15:00 - 17:00

Arrangör

Coompanion