Snart dags för inflyttning i Färjestaden

Det första huset på tomten är snart klart för inflyttning. Här finns lägenheter, matsal och kök, tv-rum, bibliotek och gästlägenheter med mera. Foto Pär Eriksson.

Seniorboendet Wasa Seaside i Färjestaden börjar närma sig inflyttning. Här blir det 65 lägenheter på 2- 3 rum och kök. Byggare och byggherre är EA Fastigheter och arkitekt Arkitema. Den kooperativa hyresrätttsföreningen Wasa Seaside blockhyr hela fastigheten. Alla tre huskropparna kommer att vara klara kring årsskiftet 2020-21.

Många års arbete ligger bakom projektet. Allt började 2014 med ett initiativ från Pelle Fredriksson. Den kooperativa hyresrättsföreningen, som Pelle är ordförande i, bildades 2018. Nu är en rad grupper igång med att planera den gemensamma trädgården, inför inflyttningen osv.

I A-huset finns en matsal med plats för 80-personer, kök, bibliotek, TV-rum, bibliotek, gästrum och tvättstuga. För en tvåa ligger insatsen på 250 000 – 300 000 kr och hyran beräknas till ca 7 000 – 7 500 kr. Många av de som ska flytta in kommer från Öland, men 30 % kommer från övriga landet som Stockholm, Växjö med flera platser.

Utsikten över Kalmarsund från tredje våningen i A-huset. Markarbetet inlett för hus nummer två.