Stort intresse för Hambo-lägenheter

Tio personer kom till Hammenhög på Österlen lördagen den 26 oktober för att titta på huset och de tre lägenheter som fortfarande är lediga för bokning. Hammenhög Bogemenskap hade bjudit in till detta informationsmöte. Föreningen bildades i början av 2018 och köpte den före detta lantmannaskolan samma sommar. Efter en noggrann och ganska tidskrävande projektering, där ombyggnaden av de fyrtio rummen till fjorton lägenheter planerats i detalj, har rivningen nu kommit igång, och ombyggnaden beräknas bli klar i mitten av 2020.

Efter en inledning med en bakgrund till projektet och vad en bogemenskap innebär följde en presentationsrunda, för att de bomedlemmar som var på plats och de tio som kommit för att ta reda på möjligheterna att bosätta sig här skulle lära känna varandra. Därefter följde en visning av huset och de aktuella lägenheterna, vilket ju inte var så lätt eftersom våningsplanen ser ut som rivningshus. De som var där måste förstås fundera lite mera innan de bestämmer sig för att boka en lägenhet, så det finns fortfarande möjlighet för dem som inte kände till eller hade möjlighet att resa till Skåne denna helg att boka en lägenhet i detta fantastiska hus.

Mer info finns på www.hambo.one. Det går också bra att skicka ett mejl till info@hambo.one eller slå en signal till Tore, 070 650 69 83, eller Lena 0738234893.

Lena Vicaire, en av initiativtagarna till HamBo, visar upp en av de blivande lägenheterna. Det krävs lite fantasi för att se hur lägenheten kommer att se ut när den blir färdig. Utsikten genom fönstren blir dock densamma.