Kommunalrådet Jeanette inviger HamBos ombyggnadsstart

Jeanette Ovesson, kommunstyrelsens ordförande i Simrishamn, klippte bandet när HamBo invigde näst sista etappen i projektet, ombyggnaden. Det var ett stort steg framåt. Föreningen har klarat tre branta uppförsbackar, först köpet har tegelslottet, sedan projekteringen och därefter finansieringen. När själva ombyggnaden äntligen börjar är vi inne på upploppet, som känns som en nerförsbacke mot målet, när vi alla kan flytta in och börja bo i huset.

Kommunalrådet Jeanette Ovesson höll ett fint anförande om hur bra det är med bogemenskaper innan hon klippte det handvirkade bandet. Foto: Britt-Marie Thorberg

Många av föreningens bomedlemmar var med, liksom en hel del vänner, grannar och Hammenhögsbor. Ystad Allehanda var där och skrev ett mycket bra reportage, och lokalradion sände invigningen i direktsändning.

Invigningssnittarna, alla gick åt! Foto: Britt-Marie Thorberg

HamBo bjöd på läckra snittar och alkoholfritt bubbel, eftersom det var mitt på dagen, och stämningen var lika god som tilltugget. Nästa gång blir det inflyttningsfest, framåt årsskiftet, så det är en bit kvar innan vi kan slå oss till ro i vårt gemensamma bo.

Tore Wizelius