Karlskrona seniorhusförening och SKB prisas!

När Boinstitutet delade ut sina priser för 2019 på Nationalmuseum den 14 november fick Karlskrona ett av de tre hederprisen med motiveringen:

Med medlemmarnas önskemål kring boende och livsmiljö som utgångspunkt ökas utbudet av ekonomiskt överkomliga, senioranpassade lägenheter, kompletterade med gemensamhetslokaler. Karlskrona seniorhusförening tilldelas ett hedersomnämnande för ett initiativ som inte bara bygger gemenskap för äldre och är en del av lösningen på Sveriges demografiska utmaningar, utan dessutom frigör bostäder till barnfamiljer.

Fredrik von Platen tar emot hederspriset till Karlskrona Seniorhusförening på Nationalmuseum den 14 november av Li Pamp. Foto Kerstin Kärnekull.

Karlskrona seniorshusförening har stått bakom flera bogemenskaper i Karlskrona och fler kommer det att bli. Läs mer på seniorhus.se!

Vinnare blev SKB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening, föreningen som alltid har bra möteslokaler med kök i sina kvarter. Sedan hundra år! Ett välförtjänt pris till en förebildlig bostadsbyggare och en uppskattad (och prisbelönt) förvaltare. Vi medlemmar är stolta och glada!

Basaren på Kungsholmen, ett nytt och populärtt SKB-projekt, ritat av Wingårdh Arkitekter.