Dags att skriva kontrakt i Boihop Högsbo!

Boihop Högsbo är ett bogemenskap för människor kring 40 och uppåt. Planeringen har pågått i många år och nu är det äntligen dags att starta bygget och samtidigt samla alla de som är intresserade av att bo i gemenskap, ha en egen lägenhet och samtidigt umgås, äta middagar och arbeta tillsammans.

Det finns 41 lägenheter i huset mest tvåor av olika storlekar och ett fåtal treor. Huset är i trä med en bottenvåning i betong, ett sorts modernt landshövdingehus. Mot söder löper entréterrasserna med en liten uteplats för varje lägenhet vänd mot grönområdet. Utanför matsalen och vardagsrummet ligger den gemensamma terrassen med utgång till trädgården. Man går in i huset från andra sidan från en gång- och cykelväg, som också leder till spårvagnshållplatsen, Axel Dahlströms torg. Torget ligger strax intill, är välfungerande med bibliotek, kondis, cykelaffär, ICA mm. Med spårvagn till centrum tar det bara 15 minuter.

Huset skall enligt planerna var inflyttningsklart den 1 februari 2021. Vi räknar med att alla 41 lägenheterna skall var uthyrda före november månad i år, så intresserade bör höra av sig så snart som möjligt till hogsbo@boihop.org. Besked om medlemsinsats och preliminära hyror för lägenheterna kan skickas till intresserade.

Mer information, bl.a. bygglovsritningar, finns på hemsidan www.boihop.org/hogsbo . Där kan man också lämna en intresseanmälan för att bli medlem.

Under hösten och fram till inflyttningen kommer vi att träffas för att planera livet i huset, göra studiebesök och gå igenom den nya upplagan av ”Gemenskap och samarbete i kollektivhus och bogemenskap”.

Välkomna!

Styrelsen för Boihop Högsbo bogemenskap ekonomisk förening