Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Startmöte för studiecirkel om nya kollektivhus i Malmö!

30 oktober, 2018 @ 18:30 - 20:30

Från Kollektivhus i Malmös hemsida:

Vi kan stolt berätta att vi har två projekt på gång: ett med Rosengårsfastigheter och ett med ETC-Bygg som ska bygga ett passivhus i trä i Hyllie. Båda är intresserade av att samarbeta med KiM för att få till kollektivboende.

Därför startar vi en studiecirkel för oss som är intresserade av att bo kollektivt. Studiecirkeln kommer ge oss en massa kunskap om hur kollektivhus kan bli till, vad det innebär att bo kollektivt och insyn i allt spännande kring kollektivhus som är på gång i Malmö. Vi har fler bra kontakter med möjliga framtida hus bla kring Sofielund, nära det befintliga kollektivhuset SOKO. Dessutom ger cirkeln oss en chans att diskutera kollektivhus, hur vill vi bo, vad är viktigt för oss i ett kollektivt boende och hur spånar vi drömmar och skapar konkreta projekt tillsamman?

Tanken är att studiecirkeln har gemensamma träffar med allt som är intressant för kommande hus i Hyllie och Rosengård. Detta är såklart kunskap som också ger en bra grund för andra kommande projekt för de som är intresserade av det. Sedan delas studiecirkeln upp i två när det gäller de olika projekten, tex studiebesök där huset kommer att ligga och möten med representanter från fastighetsägare och projektledare.
Studiecirkeln är medlemsdriven på så sätt att vi har gjort upp en matig och spännande plan men cirkeln fokuserar såklart på det som känns viktigt, relevant och roligt för deltagarna.

På tisdagen den 30:e oktober ses vi för uppstartsmöte i SOKO:s mötesrum bredvid matsalen i bottenplan, Sofielundsvägen 71 i Malmö kl 18.30-20.30, vi bjuder på fika.

Bjud in alla som kan tänkas vara intresserade!

Detaljer

Datum:
30 oktober, 2018
Tid:
18:30 - 20:30
Webbplats:
https://kollektivhus.wordpress.com/

Plats

Sofielunds Kollektivhus, Sofielundsvägen 71, Malmö
, Sofielundsvägen 71
Malmö,
+ Google Map