Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

”Inte bara hyresgäst! – ett seminarium om möjligheter för dig som vill bygga eller bo tillsammans med andra”

24 maj, 2018 @ 18:00 - 20:00

Många människor vill att boendet ska vara mer än bara förvaring. I Sverige lever många i singelhushåll, det gäller inte minst våra äldre, vilket kan upplevas isolerande för många.

Flera av dessa människor är intresserade av större gemenskap i sina liv men boendeformen i sig skapar trösklar. Enskilda har ofta egna tankar och idéer om hur de skulle vilja bo och leva men har inte ett annat val än att acceptera färdiga lösningar erbjudna av bostadsbolag.

Ofta är nybyggda lösningar prismässigt onåbara för unga människor i behov av egen bostad, t ex unga barnfamiljer och studenter. Problem kan även uppstå för äldre som sålt villan och vill bo billigt och bekvämt på ålderns höst om lämpliga lösningar saknas.

Vill du vara med och bestämma själv hur du vill bo?
Välkommen till en kväll om nya vägar framåt där vi tittar på goda exempel från Sverige och utlandet, samt tittar på vad vi kan göra tillsammans för fler inkluderande och hållbara boenden i Örebro!

Föreläsare är arkitekt Kerstin Kärnekull med lång erfarenhet av kooperativa bygg- och boendelösningar. Kerstin är även eldsjäl på kollektivhusföreningen Färdknäppen i Stockholm med ett 50-tal lägenheter för äldre.

Jonas Lagander från Projekt Framsteg kommer att informera om möjligheter till samverkan och stöd ihop med Coompanion samt visa en kort film om konceptet ”Community Land Trust”. En inspirerande lösning som bland annat kan göra bra boenden prisvärda för fler målgrupper.

För intresserade deltagare kommer det finnas möjlighet att gå vidare för att bilda grupper för nystart.

Seminariet arrangeras av Coompanion inom projektet Framsteg. Ett projekt i samarbete med Region Örebro län, Region Västmanland och Region Östergötland.

Inbjudan 2 – Inte bara hyresgäst

Anmälan: Senast den 17 maj, till isabel.suarez@coompanion.se tlf.070 209 05 20

 

 

Detaljer

Datum:
24 maj, 2018
Tid:
18:00 - 20:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/2020163578249828/

Arrangör

Coompanion

Plats

Föreningarnas hus, Sottsgatan 13 A, sal Ateljén