Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Idéburet och socialt byggande

12 oktober, 2023 @ 08:00 - 13 oktober, 2023 @ 17:00

Traditionen fortsätter – i år är konferensen om Idéburet och socialt byggande tillbaka, med nytt namn dessutom. Den 12-13 oktober på Kulturhuset Bergsjön i Göteborg blir ett unikt tillfälle att se vad som är på gång och möta engagerade i framtidens gemensamma byggande och boende.

Sedan förra konferensen har mycket hänt. Flera bostadsprojekt har färdigställts och flyttat in. Andra har börjat byggas och ett stort antal nya kooperativa och sociala bostadsprojekt har ploppat upp och börjat planeras. Många av dessa finns med på programmet.

– Under 2019 och 2021 års konferenser lade vi en grund att bygga vidare på. Vi tar nu nästa steg på vägen mot en bred rörelse för ett idéburet och socialt byggande och boende. som sätter människor i centrum och ger möjligheter och handlingsförmåga till deltagande i samhällsbyggandet, hela vägen, säger Tinna Harling, samordnare för konferensen.

Årets konferens lägger stor vikt både vid policyutveckling och att ge verktyg för rörelse framåt. Kollektivhus NU är en av de många samverkande arrangörerna. Ulrika Egerö ser fram emot seminariet tillsammans med Hyresgästföreningen som handlar om bogemenskaper med hyresrätt liksom mot avsnittet om Danmark. Hur kan de ha mer än 30 nya bofælleskaber varje år medan vi i Sverige har högst två?

Programmet är fyllt med intressanta talare, paneler, utblickar, kunskap, seminarier, inspiration och erfarenhetsutbyte. Akademiker, praktiker, kommuner, företag, myndigheter, folkrörelser – alla behövs när vi nu tar fasta på hur vi kan ta nästa steg in i framtidens idéburna och sociala byggande, både i stad och land! Mer information, ett urval av årets talare och biljettbokning finns på www.socialtbyggande.se.

Detaljer

Börjar:
12 oktober, 2023 @ 08:00
Slutar:
13 oktober, 2023 @ 17:00
Webbplats:
socialtbyggande.se

Plats

Kulturhuset, Bergsjön